A lisztet, a sütőport és a csipet sót egy tálban összekeverjük. A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, a tojásokat és a cukrot. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egynemű masszát kapjunk.
A nedves hozzávalókat fokozatosan a lisztes keverékhez adjuk, és csomómentesre keverjük. Ha a tészta túl sűrű, kevés szénsavas ásványvízzel hígíthatjuk a kívánt állagra.
Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, és közepes hőmérsékleten felmelegítjük. Egy-egy kanálnyi tésztát a serpenyőbe kanalazunk, hogy kis, kör alakú palacsintákat kapjunk. Amikor a tészta felszínén buborékok jelennek meg, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranyszínűre sütjük.
A kész palacsintákat friss gyümölccsel és lekvárral tálaljuk.