Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Amerikai palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 190 g finomliszt
  • 10 g sütőpor
  • 5 g só
  • 10 g porcukor
  • 295 ml tej
  • 1 tojás
  • 45 g vaj
  • 1 teáskanál étolaj a sütéshez

Elkészítése

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, valamint a sütőport és a halom közepébe egy mélyedést készítünk.

A vajat felolvasztjuk, majd a fentebb említett mélyedésbe öntjük a tojással és a tejjel együtt.

Anyukám úgy szokta készíteni, hogy a tojást szétválasztja, a fehérjét felveri habnak, majd nagyon óvatosan, a már csomómentes palacsintatésztához keveri azt. Az Ő módszerével még légiesebb állag érhető el.

Kézi habverővel csomómentes tésztát keverünk a hozzávalókból.

A palacsintasütőbe egy teáskanálnyi olajat öntünk, amit egy ecsettel elkenjük. A sütés során további olajozásra már nem lesz szükség.

A serpenyőt felforrósítjuk, majd visszavesszük a lángot közepesre. Körülbelül 1 deciliternyi mennyiségű masszát szedünk egyszerre a palacsintasütőbe. 1-2 perc elteltével, mikor megjelennek a kis lyukacskát, alá tudunk nyúlni, hogy lássuk, világosbarna-e már. Ha igen, akkor egy lapát segítségével gyors mozdulattal megfordítjuk és további fél percig sütjük a palacsinta másik oldalát is.

Ezt a folyamatot folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy.

Én lekvárral tálaltam, de csokiöntettel, juharsziruppal, akár joghurttal és mézzel is nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/amerikai-palacsinta-11/