Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, valamint a sütőport és a halom közepébe egy mélyedést készítünk.
A vajat felolvasztjuk, majd a fentebb említett mélyedésbe öntjük a tojással és a tejjel együtt.
Anyukám úgy szokta készíteni, hogy a tojást szétválasztja, a fehérjét felveri habnak, majd nagyon óvatosan, a már csomómentes palacsintatésztához keveri azt. Az Ő módszerével még légiesebb állag érhető el.
Kézi habverővel csomómentes tésztát keverünk a hozzávalókból.
A palacsintasütőbe egy teáskanálnyi olajat öntünk, amit egy ecsettel elkenjük. A sütés során további olajozásra már nem lesz szükség.
A serpenyőt felforrósítjuk, majd visszavesszük a lángot közepesre. Körülbelül 1 deciliternyi mennyiségű masszát szedünk egyszerre a palacsintasütőbe. 1-2 perc elteltével, mikor megjelennek a kis lyukacskát, alá tudunk nyúlni, hogy lássuk, világosbarna-e már. Ha igen, akkor egy lapát segítségével gyors mozdulattal megfordítjuk és további fél percig sütjük a palacsinta másik oldalát is.
Ezt a folyamatot folytatjuk, míg az összes tészta el nem fogy.
Én lekvárral tálaltam, de csokiöntettel, juharsziruppal, akár joghurttal és mézzel is nagyon finom.