Ez az amerikai palacsinta vastagabb, puhább és levegősebb, mint a hagyományos változat, így tökéletes hétvégi reggelinek vagy desszertnek. Szinte bármivel tálalhatjuk: édes öntetekkel, gyümölcsökkel vagy akár joghurttal.
Elkészítés lépései
- A lisztet, a tojásokat, a sütőport (vagy szódabikarbónát), a vaníliás cukrot, a sót, a tejet és az olajat egy tálban csomómentesre keverjük.
- Annyi vizet vagy szódát adunk hozzá, hogy a massza sűrű, de még folyós legyen.
- Felforrósított, enyhén olajozott serpenyőbe egy kis merőkanálnyi tésztát öntünk, tenyérnyi kört formázva.
- A palacsinta gyorsan emelkedni kezd, szép magas lesz.
- Spatulával óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
Tipp
Az amerikai palacsinta íze önmagában is finom, de az igazi élményt a feltétek adják: önthetünk rá csokiszószt, lekvárt, mézet, juharszirupot, kínálhatjuk friss gyümölcsökkel vagy joghurttal. Az amerikai konyhában klasszikusan juharsziruppal és baconnel tálalják – édes és sós kombinációban is nagyszerű.