Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dkg cukor
- 4 dl tej
- 4,5 dkg vaj
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 tk só
- lekvár ízlés szerint
Elkészítése:
A tojást felhabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sót és a tejet, majd belekeverjük a sütőporos lisztet.
A mi palacsintánkhoz képest sűrűbb tésztát fogunk kapni.
Felmelegítjük a palacsintasütőt, amibe már nem került zsiradék.
Egy kicsi merőkanálnyi tésztát a palacsintasütő közepére adagolunk, majd miután átsült a palacsinta alja, átfordítjuk a tésztát, hogy a felső fele is megsüljön. Ha formás-mintás palacsintákat szeretnénk sütni, használhatunk szilikon mintázót is.
Rétegenként megkenhető lekvárral, vagy csak mellé kerül a tálaláskor.