Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bakonyi palacsintametélt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás
  • só
  • bors
  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg darált hús (sertés vagy marha)
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • olaj
  • reszelt sajt

Elkészítése

A palacsintához simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a tejjel és fél teáskanál sóval. Lefedve fél órát pihentetjük, hogy a tészta összeérjen.

Közben a hagymákat finomra vágjuk, és 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot és gombát. Fűszerezzük, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. A tejfölt elkeverjük egy kevés liszttel, és hozzáadjuk a raguhoz, jól összeforraljuk.

A palacsintákat kicsit vastagabbra sütjük a megszokottnál, hogy tartalmasabbak legyenek. Miután elkészültek, kettesével feltekerjük őket, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezeket lazán beleszórjuk egy vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett sütőedénybe.

Végül a húsos-gombás ragut ráöntjük a palacsintákra, és villával kicsit összekeverjük, hogy mindenhová jusson belőle. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép pirosra nem sül.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/bakonyi-palacsintametelt/