Elkészítése
A palacsintatésztát bekeverjük a lisztből, tojásból, szárított élesztőből, vaníliás cukorból, sóból és tejből. A masszát legalább fél óráig pihentetjük. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejjel vagy vízzel hígítjuk. Olajozott palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.
Közben elkészítjük a krémet. A hidegen keverhető vaníliakrémet a tejjel simára keverjük. A fehércsokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a vaníliás krémhez dolgozzuk.
A kisült, még forró palacsintákat megkenjük a fehércsokis krémmel. Erre banánkarikákat teszünk, a palacsintát háromszögbe hajtjuk, és tejszínhabbal kínáljuk.
Tipp
A banánt közvetlenül tálalás előtt érdemes felkarikázni, így nem barnul meg. Ha szeretnénk, kevés reszelt citromhéjat is szórhatunk a krémbe, ami friss ízt ad a desszertnek.
