Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Banános, fehércsoki krémes tejszínhabos palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A banános, fehércsokis palacsinta egy könnyen elkészíthető, mégis különleges desszert. A fehércsokis krém és a friss banán édesen harmonizál, a tejszínhab pedig lágyabbá teszi az ízeket. Ideális választás, ha valami egyszerű, de mutatós édességgel szeretnénk meglepni a családot.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.11.01.

Palacsinta

Krém

Elkészítése

A palacsintatésztát bekeverjük a lisztből, tojásból, szárított élesztőből, vaníliás cukorból, sóból és tejből. A masszát legalább fél óráig pihentetjük. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejjel vagy vízzel hígítjuk. Olajozott palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.

Közben elkészítjük a krémet. A hidegen keverhető vaníliakrémet a tejjel simára keverjük. A fehércsokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a vaníliás krémhez dolgozzuk.

A kisült, még forró palacsintákat megkenjük a fehércsokis krémmel. Erre banánkarikákat teszünk, a palacsintát háromszögbe hajtjuk, és tejszínhabbal kínáljuk.

Tipp

A banánt közvetlenül tálalás előtt érdemes felkarikázni, így nem barnul meg. Ha szeretnénk, kevés reszelt citromhéjat is szórhatunk a krémbe, ami friss ízt ad a desszertnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is