Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Banános, fehércsoki krémes tejszínhabos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 50 dkg finomliszt
  • só
  • 2 db tojás
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 0,5 liter tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • olaj (a sütéshez )

Krém

  • 4 db banán
  • 1 csomag hidegen keverhető vaníliakrém
  • 3 dl tej
  • 10 dkg fehércsoki
  • 4 dkg teavaj
  • tejszínhab

Elkészítése

A palacsintatésztát bekeverjük a lisztből, tojásból, szárított élesztőből, vaníliás cukorból, sóból és tejből. A masszát legalább fél óráig pihentetjük. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejjel vagy vízzel hígítjuk. Olajozott palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat.

Közben elkészítjük a krémet. A hidegen keverhető vaníliakrémet a tejjel simára keverjük. A fehércsokoládét a vajjal felolvasztjuk, majd a vaníliás krémhez dolgozzuk.

A kisült, még forró palacsintákat megkenjük a fehércsokis krémmel. Erre banánkarikákat teszünk, a palacsintát háromszögbe hajtjuk, és tejszínhabbal kínáljuk.

Tipp

A banánt közvetlenül tálalás előtt érdemes felkarikázni, így nem barnul meg. Ha szeretnénk, kevés reszelt citromhéjat is szórhatunk a krémbe, ami friss ízt ad a desszertnek.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/bananos-fehercsoki-kremes-tejszinhabos-palacsinta/