Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 30 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
- 1 üveg barack befőtt
- kakaópor (kb. 3-4 ek)
Elkészítése:
A tojásokat 15 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk, és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsintatészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.
Bevonatos serpenyőben elkezdjük egyenként kisütni a palacsintákat. Az első kisült palacsintát tányérra helyezzük, és a tetejére felszeletelt barackot helyezünk. Erre jön a következő palacsinta, majd megszórjuk cukros kakaóporral, melyhez 15 dkg cukrot ízlés szerinti kakaóporral elkeverünk. Újra palacsinta, újra barack, és így folytatjuk tovább.
Az utolsó palacsinta tetejére nem teszünk semmilyen tölteléket.

