Elkészítése
Tészta és alap előkészítése
A 24 cm-es tortaformát vajjal kikenjük. A leveles tészta felét kör alakúra nyújtjuk, egy kicsit nagyobbra, hogy a forma szélére is jusson, majd kibéleljük vele a tortaformát.
Túrós krém
A túrót simára keverjük a kristálycukorral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a befőttlével. Az őszibarackbefőttet csíkokra vágjuk, a díszítéshez néhány szeletet félreteszünk.
Palacsinták megtöltése és elhelyezése
A palacsintákat egyenként megkenjük a túrós krémből körülbelül 3 evőkanálnyival, majd megszórjuk barackcsíkokkal. Feltekerjük őket, és szorosan egymás mellé, csigaformában a kibélelt tortaformába helyezzük. Így járunk el az összes palacsintával.
A tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd a maradék kinyújtott leveles tésztával befedjük.
Sütés
Előmelegített, 200 °C-os sütőben 25 percig sütjük, majd a hőfokot 160 °C-ra mérsékeljük, és további 5-10 percig sütjük. A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral meghintve, barackdarabokkal díszítve tortaszeletekre vágjuk.
Tipp
A tortát langyosan a legfinomabb tálalni, de hidegen is jól szeletelhető. A tetejére szánt barackbefőtt helyett friss barackkal is díszíthetjük szezonban.
