Elkészítése
Hozzávalók:
A palacsintához
- 200 g liszt
- 5 dl tej
- 3 tojás
- 1 ek olaj
- csipet só
- 1 ek rum (kihagyható)
A töltelékhez
- 500 g túró
- 3 ek puha vaj
- 2 tojás
- 2 ek rum
- 200 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- mazsola
Az öntethez
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 60 g porcukor
- vanília
Elkészítése:
A palacsintához a tojást elkeverjük egy kicsit, majd hozzáöntjük a tejet, a lisztet az olajat, a rumot és a csipet sót és csomómentesre keverjük. Hagyjuk pihenni 10 percet sütés előtt.
Ezalatt bekeverjük a túrós tölteléket.
Kisütjük a palacsintákat és megtöltjük őket túróval. Minden darabot félbe vágunk és kivajazott hőálló tálba fektetünk cserépszerűen (fedjék egymást)
Az öntethez valókat is elkeverjük és a palacsintánkra öntjük. Előmelegített sütőbe toljuk 180 fokra. Olyan 30-35 percet sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

