Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Bécsi töltött, sült túrós palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A palacsintához: 10 dkg finomliszt 2 tojás 1 csipet só 2,5 dl tej 1 ek olaj 1 ek rum A töltelékhez: 50 g puha mazsola 2 ek rum 3 ek lágy vaj/margarin 2 tojás só 10 dkg porcukor 25 dkg tehéntúró 1 citrom reszelt héja Az öntethez: 1 tojás 30 g porcukor + a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.03.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 10 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 1 ek rum

A töltelékhez:

  • 50 g puha mazsola
  • 2 ek rum
  • 3 ek lágy vaj/margarin
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 citrom reszelt héja

Az öntethez:

  • 1 tojás
  • 30 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak (10 g) vaníliás cukor
  • 1 dl tej


Elkészítése:

A palacsintához simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott sóval és tojásokkal, lefedjük, 30 percet pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat és a rumot (ha szükséges, egy kevés buborékos ásvány-/szódavízet is), és forró serpenyőben 8-10 palacsintát sütünk belőle.

A töltelékhez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és meglocsoljuk a rummal. A teljes mennyiségből elvett vajjal/margarinnal vastagon kikenünk egy nem túl mély sütőedényt (ebben fogjuk tálalni).

A tojásokat megmossuk, kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A maradék vajat/margarint habosra-krémesre keverjük a porcukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és a túróval. Belereszeljük a gondosan megmosott citrom héját, aztán óvatosan, hogy össze ne törjük (lyukas fakanállal), lazán beledolgozzuk a tojáshabot, végül a mazsolát a rummal együtt.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Arányosan elosztva megkenjük a túrókrémmel a palacsintákat, feltekerjük, majd félbevágjuk. A vágott felükkel fölfelé, kissé egymásra csúsztatva-támasztva beleállítjuk a sütőedénybe.

Az öntethez simára-habosra keverjük (botmixerrel) a tojást a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. A palacsinta rakottas tetejére locsoljuk, és a forró sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc).

5 percig pihentetjük, majd megszórjuk porcukorral, és a sütőedényben tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is