Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bécsi túróspalacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsintához

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • szódavíz

Töltelékhez

  • 50 dkg félzsíros túró
  • 5 dkg puha vaj
  • 3 tojás
  • 18 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál mazsola
  • 1 citrom reszelt héja

Öntethez

  • 100 ml főzőtejszín
  • 2 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma ízlés szerint

Elkészítése

A tészta alapanyagaiból csomómentes palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget, majd a hagyományos módon, serpenyőnben kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a hozzávalókkal és a tojáshabot is belekeverjük.

Megtöltjük és feltekerjük a palacsintákat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Egy kb 25*40 cm-es tűzálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk és a kettévágott palacsintákat belehelyezzük. Ezután körbe locsoljuk az összekevert öntettel és kb 30 perc alatt megsütjük.

Miután elkészült 10 percig pihentetjük tálalás előtt.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/becsi-turospalacsinta/