Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bodzás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 45 dkg finomliszt
  • 3 dl tej (kb)
  • 2 darab nagyobb bodzavirág
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tejjel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.

A bodzavirágokat lemossuk és kisebb darabokra tépjük, majd megszárítjuk.

A palacsintasütőt felhevítjük, majd egy merőkanál tésztát öntünk bele és eloszlatjuk benne. Ezután néhány bodzavirágot teszünk a tésztára és óvatosan villával belenyomkodjuk. Mikor a tészta széle kezd elválni a serpenyő szélétől megfordítjuk a palacsintát és a másik oldalát is megsütjük.

A porcukrot a fahéjjal összekeverjük és ezzel töltjük meg a palacsintákat.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/bodzas-palacsinta/