Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Bögrés-almás amerikai palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 tojás 1 tasak vaníliás cukor 1 csipet só 2 csapott ek cukor 1 bögre liszt 1 bögre tej 1 bögre reszelt alma (2 nagyobb darab) Elkészítése: A bögre 2,5 dl méretű. A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.11.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 csapott ek cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre reszelt alma (2 nagyobb darab)


Elkészítése:

A bögre 2,5 dl méretű.

A tojásokat elválasztjuk. A sárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral, a sóval jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.

Beleforgatjuk a lereszelt almát (kicsavarni nem szükséges). Egy serpenyőt 1 evőkanál olajjal felforrósítunk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a tésztába keverjük. Ha elég meleg a serpenyő, két evőkanálnyi masszát a közepére rakunk, a kanál domború oldalával kicsit formára igazítjuk.

Közepes lángon addig sütjük, míg apró buborékok jelennek meg a tésztában. Ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is világos barnára sütjük.

A palacsinták sütése során érdemes a serpenyőt néha szilikon ecsettel átolajozni.

[box style=”info”]Kínálhatjuk lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, pudinggal vagy egyszerűen csak porcukorral meghintve.
Puha, légies édesség, ami csak úgy eteti magát.
18 db palacsinta lett belőle.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is