Elkészítése
Hozzávalók:
Palacsinta (a bögre 2,5 dl-es):
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- csipetnyi só
- 2 bögre tej
- 2 bögre liszt
Túró töltelék:
- 25 dkg túró (nekem csak ennyi volt itthon, de illik dupla adagot készíteni)
- vanília aroma
- porcukor ízlés szerint
- 1 citrom reszelt héja
- kevés habtejszín (nem habbá verve)
Elkészítése:
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral és a sóval. Hozzákeverjük a tejet, majd belekeverjük a lisztet. Végül a kemény tojásfehérje habját óvatosan beleforgatjuk.
Süthetjük is, olajozott palacsintasütőben. Elsimítani nehezebb a tésztát a serpenyőben, de mindenki meg tud vele küzdeni. Vastagabb lesz, mint a hagyományos palacsinta.
A túrót áttörjük, majd kevés habtejszínnel elkeverjük. Épp csak kissé fellazítjuk vele. Belekeverjük ízlésünknek megfelelően a porcukrot a citrom vagy narancs héját és a vanília aromát, majd tölthetjük is a palacsintákat még melegen.


