Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bolognai palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • só
  • 2 evőkanál olaj
  • 150 g finomliszt
  • 3 ág petrezselyemzöld

Raguhoz

  • 2 evőkanál olaj
  • 400 g darált hús (sertés és marha vegyesen)
  • 500 gramm bolognai szósz
  • 100 g sajt (reszelve)

Elkészítése

A tatészta hozzávalóit a petrezselyem kivételével csomómentesre keverjük, majd fél órát állni hagyjuk.

A bolognai szószt egy serpenyőbe öntjük, rátesszük a darált húst és egy evőkanál olajat. Fedő alatt, közben kevergetve készre főzzük.

Kevés olajat felforrósítunk a palacsintasütőben, majd beleöntünk egy kis merőkanál tésztát és még a folyós tészta tetejére nyomkodunk 3-4 petrezselyemlevelet (nálam most a fagyasztóból volt).

Mindkét oldalát megsütjük (a petrezselymes oldalnak csak néhány másodperc kell). Lapos tálra fordítjuk és melegen tartjuk. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.

Petrezselymes oldalukkal lefelé letesszük a palacsintákat, megkenjük 1-2 evőkanál raguval, megszórjuk reszelt sajttal, szorosan feltekerjük és egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.

Tálalás előtt 200 fokos sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/bolognai-palacsinta/