Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borkrémhabos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kb 10 db palacsintához

  • 20 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz (esetleg 3)
  • 2 evőkanál olaj (+ a sütéshez)

Borkrémhabhoz

  • 3 dl édes fehérbor
  • 1 dl víz
  • 4 db szegfűszeg
  • kisebb darabka fahéj
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 10 dkg mazsola
  • 3 tojássárga
  • 10 dkg barna porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

A palacsintához a tojásokat keverjük össze a sóval és a cukorral, adjuk hozzá a tejet és kb 2 dl szénsavas ásványvizet, majd keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és kézi habverővel keverjük simára, majd adjuk hozzá az olajat is (keverés közben, ha szükséges adjunk még hozzá szénsavas ásványvizet). Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt elkezdenénk sütni a palacsintákat.

Végül olajjal vékonyan megkent palacsintasütőben,süssük meg a palacsintákat, majd tegyük félre tálalásig.

A habhoz a bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a mazsolát és a barnacukrot, majd főzzük kb 10 percig. Ezután szűrjük le és hűtsük ki. A mazsolát tegyük félre.

A tojássárgához adjuk hozzá a barna porcukrot, a vaníliás cukrot és keverjük habosra, majd szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a fűszeres bort.

Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzzük puding sűrűségűre a krémet, majd vegyük le a gőzfürdőről és kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve kihűteni, mert akkor szép selymes lesz a krém).

Amikor a krém már teljesen kihűlt, adjuk hozzá az előzőleg félretett mazsolát, majd keverjük össze.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a teljesen kihűlt borkrémhez.

Tálalás előtt töltsük meg a palacsintákat a mazsolás borkrémhabbal, helyezzük tányérra, majd úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/borkremhabos-palacsinta/