Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg főtt burgonya
  • 25 dkg finomliszt (kb)
  • 3 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tej (kb)
  • metélőhagyma
  • só

Öntet

  • 3 dl tejföl
  • só
  • bors
  • fokhagymagranulátum

Elkészítése

A burgonyát megfőzzük, majd még melegen összetörjük és kihűtjük.

Beletesszük a kihűlt burgonyát egy tálba, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb legyen a megszokott palacsintatésztánál, majd kb 10 percig pihentetjük.

A tésztából palacsintákat sütünk olajozott serpenyőben.

Nálunk pörkölt került mellé, fűszeres öntettel.

Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük

Természetesen fogyaszthatjuk csak magában is a palacsintákat, úgyis tökéletesek.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/burgonyas-palacsinta-3/