Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyás palacsinta torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsintához

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 csipet bors
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dl szódavíz
  • 5 evőkanál étolaj

Töltéshez

  • 20 dkg reszelt sajt
  • kb 350 g tejföl

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kisütjük a palacsintákat. Ha a tészta túl sűrű lenne, szódavízzel hígítjuk. A palacsintatésztánk valamivel sűrűbb lesz a szokásosnál, ez így megfelelő.

A kisült palacsintákat egy olajozott formára helyezzük, és mindegyiket megkenjük tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes palacsinta el nem fogy. Az utolsó palacsintát is megkenjük tejföllel, megszórjuk sajttal, és tehetünk rá plusz egy lapka sajtot is.

A formát egy nagyobb tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/burgonyas-palacsinta-torta-2/