Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Burgonyás rakott palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A palacsintatészta elkészítéséhez a burgonya kivételével az összes hozzávalót csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk az áttört burgonyát is, és alaposan elkeverjük. A tészta kissé sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsintatészta. A palacsintákat közepes lángon megsütjük egy palacsintasütőben, majd félretesszük. A töltelékhez a sonkát kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kissé átsütjük. Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.05.27.

A palacsinta hozzávalói

Töltelék

Elkészítése

A palacsintatészta elkészítéséhez a burgonya kivételével az összes hozzávalót csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk az áttört burgonyát is, és alaposan elkeverjük. A tészta kissé sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsintatészta.

A palacsintákat közepes lángon megsütjük egy palacsintasütőben, majd félretesszük.

A töltelékhez a sonkát kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kissé átsütjük. Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, majd az aljára helyezünk egy palacsintát.

Az első palacsintát tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Ezután ráhelyezzük a következő palacsintát, amelyet szintén megkenünk tejföllel, de itt reszelt sajt helyett sonkát szórunk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a palacsinták.

A legfelső rétegre tejfölt kenünk, és reszelt sajttal bőven megszórjuk.

A rakott palacsintát 200 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.

Önálló ételként is kiváló. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is