A palacsintatészta elkészítéséhez a burgonya kivételével az összes hozzávalót csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk az áttört burgonyát is, és alaposan elkeverjük. A tészta kissé sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsintatészta.
A palacsintákat közepes lángon megsütjük egy palacsintasütőben, majd félretesszük.
A töltelékhez a sonkát kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kissé átsütjük. Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, majd az aljára helyezünk egy palacsintát.
Az első palacsintát tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Ezután ráhelyezzük a következő palacsintát, amelyet szintén megkenünk tejföllel, de itt reszelt sajt helyett sonkát szórunk rá. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a palacsinták.
A legfelső rétegre tejfölt kenünk, és reszelt sajttal bőven megszórjuk.
A rakott palacsintát 200 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Önálló ételként is kiváló. Jó étvágyat kívánunk hozzá!