Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Céklás palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg liszt 1 tojás 1 kisebb cékla 1 dl tejszín 1 dl ásványvíz 1 mk sütőpor 1 ek cukor vanília aroma reszelt citromhéj őrölt fahéj csipet só 1 ek étolaj Elkészítése: A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 kisebb cékla
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl ásványvíz
  • 1 mk sütőpor
  • 1 ek cukor
  • vanília aroma
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 ek étolaj


Elkészítése:

A tojást keverjük habosra egy csipet sóval, a cukorral, a vanília aromával, ízlés szerint őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és az ásványvizet, majd keverjük össze.

Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd keverjük simára a masszát.
Végül reszeljük hozzá a céklát, és adjuk hozzá az étolajat, majd szintén keverjük alaposan össze.

A palacsintasütőt melegítsük fel, majd kenjük ki olajjal. Kanalazzunk bele kisebb halmokat a palacsintatésztából. (Egymástól távolabb kanalazzuk a masszát, mert kissé szétfolyik.)

Ezután alacsony hőfokon süssük a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra.

Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

[box style=”info”]Ízlés szerint kínálhatjuk még vanília mártással, tejszínhabbal, stb. Én mogyorós krémport vertem habbá, és azzal tálaltam.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is