Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csalafinta palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 db palacsinta
  • 1 csomag babapiskóta (kb 14 db)
  • kávé
  • tej
  • 30 ml rum
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémekhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 1 liter tej (0,5-0,5 dl a krémekhez )
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
Csalafinta palacsinta

Elkészítése

A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kávét, tejet és rumot összekeverjük, majd a babapiskótákat belemártogatjuk és szorosan egymás mellé rakjuk a forma aljába.

A palacsintákat betöltjük cukros kakaóporral, jól feltekerjük, a két végét levágjuk és félretesszük. (Én nagy serpenyőben sütöttem a palacsintát, így 14 db elegendő volt.)

A vaníliás pudingot felfőzzük, és melegen ráöntjük a babapiskótára.

Ezután következik a csigaalak: a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva, a feltekert palacsintákat szorosan egymás után fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet. Ezt a réteget a sűrűre főzött meleg csokipudinggal öntjük le.

Ezután a meggyszemekkel fedjük le a tortát, amit előzőleg lecsepegtettünk. A befőtt levével a puncspudingot felfőzzük, és ezt is melegen a meggyre borítjuk.

Az így elkészített ínyencséget kihűtjük, a hűtőszekrénybe helyezzük, és minimum fél nap elteltével a kapcsos rész leválasztásával az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk.

Tortaforma mérete: 26 cm

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/csalafinta-palacsinta/