Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cseresznyés nyuszis palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 db sós palacsinta
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 50 dkg fagyasztott cseresznye
  • 3 dl főzőtejszín
  • marcipán

Elkészítése

A felolvasztott cseresznyét lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a fahéjat és a citrom reszelt héját. Az egészet alaposan összeturmixoljuk. A főzőtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a cseresznyés masszát.

A palacsintát egy lapos tányérra helyezzük, és a közepétől lefelé megkenjük a cseresznyés habbal, majd szorosan feltekerjük. A palacsinta nem megkent végét bevágjuk a töltelékig, majd kifordítjuk, hogy szép formát kapjunk.

A díszítéshez marcipánból formázzuk meg a szemeket, az orrot és a masnit, és a palacsinta végére helyezzük őket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/cseresznyes-nyuszis-palacsinta/