Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 50 dkg cseresznye
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk, és lecsöpögtetjük.
A tejet összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal, a cukorral, a sóval és a tojásokkal. Az így kapott folyadékot apránként, csomómentesen beledolgozzuk a lisztbe.
A tésztából kis merőkanálnyi adagokat öntünk egy kiolajozott, felhevített serpenyőbe. Minden kis korong tetejére néhány szem cseresznyét szórunk, majd lapátkanállal alányúlva, és megfordítva a palacsinta cseresznyés oldalát is megsütjük.
Fahéjjal megszórva, forrón tálaljuk.