Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csicseriborsólisztes gofri recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 g csicseriborsó liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl víz vagy rizstej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 g eritrit
  • kókuszolaj

A díszítéshez

  • 20 dkg piros ribizli
  • 1 dl kókusztejszín vagy habtejszín

Elkészítése

A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral és az eritrittel, majd hozzáadjuk az egész tojást, végül hozzáöntjük a vizet is. Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük a tésztát.

Bekapcsoljuk a gofrisütőt. Egy ecset segítségével kikenjük kókuszolajjal a gofrisütőt. Ha már teljesen felforrósodott a sütő, 1-1 adag tésztát öntünk a formákba, majd lassan, óvatosan lezárjuk a tetejét. Kb 2 perc alatt megsütjük.

Rácson kihűtjük, majd az alaposan lehűtött kókusztejszínt habbá verjük és a képen látható módon díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/csicseriborsolisztes-gofri/