Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Csokis rakott palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Palacsinta elkészítése A lisztet, tojást, tejet és a víz felét csomómentesre keverjük. Ízlés szerint sóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a maradék vizet, amennyire szükség van a megfelelő állag eléréséhez. A palacsintasütőt felhevítjük, majd egy pár csepp olajat öntünk bele. Fél merőkanálnyi tésztát öntünk a sütőbe, és egyenletesen eloszlatjuk. A palacsintákat mindkét oldalon aranybarnára […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.03.

A palacsintához

Az öntethez

Elkészítése

Palacsinta elkészítése

A lisztet, tojást, tejet és a víz felét csomómentesre keverjük. Ízlés szerint sóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a maradék vizet, amennyire szükség van a megfelelő állag eléréséhez. A palacsintasütőt felhevítjük, majd egy pár csepp olajat öntünk bele. Fél merőkanálnyi tésztát öntünk a sütőbe, és egyenletesen eloszlatjuk. A palacsintákat mindkét oldalon aranybarnára sütjük. Ebből a mennyiségből körülbelül 16-20 db palacsinta készül, attól függően, ki milyen vastagra szereti.

Puding elkészítése

A pudingport és a cukrot egy lábosban csomómentesre keverjük annyi tejjel, amennyit a pudingpor csomagolása ír. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék tejet is, és a tűzhelyen folyamatosan kevergetve sűrű pudingot főzünk.

Összeállítás

A kész palacsintákat egyesével egymásra rakjuk egy nagyobb tányérra, és mindegyik közé kenünk egy réteg meleg pudingot. Arányosan osszuk el a pudingot, hogy minden palacsinta közé jusson. A maradék pudingot a palacsintahalom tetején és oldalán egyenletesen elkenjük. Hagyjuk hűlni kb. 20-30 percig, majd szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is