Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis rakott palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A palacsintához

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 4 dl tej
  • 1 liter ásványvíz
  • cukor
  • só

Az öntethez

  • 2 db csokoládéízű pudingpor
  • cukor
  • tej

Elkészítése

Palacsinta elkészítése

A lisztet, tojást, tejet és a víz felét csomómentesre keverjük. Ízlés szerint sóval és egy kevés cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a maradék vizet, amennyire szükség van a megfelelő állag eléréséhez. A palacsintasütőt felhevítjük, majd egy pár csepp olajat öntünk bele. Fél merőkanálnyi tésztát öntünk a sütőbe, és egyenletesen eloszlatjuk. A palacsintákat mindkét oldalon aranybarnára sütjük. Ebből a mennyiségből körülbelül 16-20 db palacsinta készül, attól függően, ki milyen vastagra szereti.

Puding elkészítése

A pudingport és a cukrot egy lábosban csomómentesre keverjük annyi tejjel, amennyit a pudingpor csomagolása ír. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék tejet is, és a tűzhelyen folyamatosan kevergetve sűrű pudingot főzünk.

Összeállítás

A kész palacsintákat egyesével egymásra rakjuk egy nagyobb tányérra, és mindegyik közé kenünk egy réteg meleg pudingot. Arányosan osszuk el a pudingot, hogy minden palacsinta közé jusson. A maradék pudingot a palacsintahalom tetején és oldalán egyenletesen elkenjük. Hagyjuk hűlni kb. 20-30 percig, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/csokis-rakott-palacsinta/