Elkészítése
Palacsinta elkészítése
A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a csipet sót és a tejet. Fokozatosan keverjük, majd annyi szénsavas ásványvizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta állagú legyen. Végül belekeverünk 3 evőkanál olajat.
A palacsintasütőt az első sütés előtt vékonyan kiolajozzuk, utána a tésztában lévő olaj elegendő lesz. A tésztából vékony palacsintákat sütünk.
Töltelék elkészítése
A túrót a tejföllel összekeverjük, és ízlés szerint édesítőt adunk hozzá. Ezzel a krémmel töltjük meg a palacsintákat.
Tipp
A túrós tölteléket gazdagíthatjuk reszelt citromhéjjal vagy vaníliaaromával is. Ha változatosságra vágyunk, cukormentes lekvárral vagy kakaóporral is megtölthetjük a palacsintákat.

