Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dióbundás almás-tökös palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanílikivonat
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szódavíz (kb)

Töltelék

  • 4 alma
  • 20 dkg reszelt sütőtök
  • 4 ek cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szerecsendió

Panírhoz

  • 6 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg dió

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóiból csomómentes tésztát keverünk, majd 30 percig hűtőben pihentetjük.

A pihentetés után vékonyan kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

A meghámozott almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levétől és a sütőtökkel illetve a cukorral együtt addig pároljuk, amíg a felesleges lé elpárolog. Ízesítjük és kihűtjük.

A diót illatosra pörköljük egy száraz serpenyőben, majd ledaráljuk.

A töltelékkel megkenünk egy palacsintát, a két szélét behajtjuk és feltekerjük. A tekercseket először lisztbe, felvert tojásba és végül a darált dióba forgatjuk, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/diobundas-almas-tokos-palacsinta/