Elkészítése
A diómártásos-vaníliás palacsinta egy különleges desszert, ahol a lágy vaníliás-gyümölcsös krém és a gazdag, tejszínes diómártás tökéletesen kiegészíti egymást. Ünnepi alkalmakra vagy hétvégi kényeztetésnek is nagyszerű választás.
Palacsinta
- A tojásokat, a sót, a szódavizet, a tejet és a lisztet simára keverjük.
- A masszából egyesével kisütjük a palacsintákat.
Krém
- 6 dl tejet a cukorral felforralunk.
- A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport.
- A forrásban lévő tejet levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos tejet.
- Beletesszük az apróra vágott gyümölcsöt (pl. barackot).
- Amikor a puding teljesen kihűlt, a palacsintákat megtöltjük vele és feltekerjük.
Diómártás
- A vajat felolvasztjuk, majd a darált diót röviden átpirítjuk rajta.
- Felöntjük a habtejszínnel, és selymes mártássá főzzük.
Tálalás
- A megtöltött palacsintákat tányérra tesszük.
- Végigcsorgatjuk rajtuk a meleg diómártást, és azonnal tálaljuk.
Tipp
A diómártást kevés mézzel vagy fahéjjal is ízesíthetjük. A palacsinták belsejébe kerülő gyümölcsöt variálhatjuk eperrel, körtével vagy akár almával is.
