Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diómártásos-vaníliás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 2 db tojás
  • só
  • 5 dl szódavíz
  • 3 dl tej
  • 40 dkg finomliszt

Krém

  • 8 dl tej
  • 2 tasak vaníliaízű pudingpor
  • gyümölcsök (ízlés szerint )
  • 5 evőkanál cukor

Mártás

  • 1 evőkanál vaj
  • 15 dkg darált dió
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítése

A diómártásos-vaníliás palacsinta egy különleges desszert, ahol a lágy vaníliás-gyümölcsös krém és a gazdag, tejszínes diómártás tökéletesen kiegészíti egymást. Ünnepi alkalmakra vagy hétvégi kényeztetésnek is nagyszerű választás.

Palacsinta

  1. A tojásokat, a sót, a szódavizet, a tejet és a lisztet simára keverjük.
  2. A masszából egyesével kisütjük a palacsintákat.

Krém

  1. 6 dl tejet a cukorral felforralunk.
  2. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport.
  3. A forrásban lévő tejet levesszük a tűzről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos tejet.
  4. Beletesszük az apróra vágott gyümölcsöt (pl. barackot).
  5. Amikor a puding teljesen kihűlt, a palacsintákat megtöltjük vele és feltekerjük.

Diómártás

  1. A vajat felolvasztjuk, majd a darált diót röviden átpirítjuk rajta.
  2. Felöntjük a habtejszínnel, és selymes mártássá főzzük.

Tálalás

  1. A megtöltött palacsintákat tányérra tesszük.
  2. Végigcsorgatjuk rajtuk a meleg diómártást, és azonnal tálaljuk.

Tipp

A diómártást kevés mézzel vagy fahéjjal is ízesíthetjük. A palacsinták belsejébe kerülő gyümölcsöt variálhatjuk eperrel, körtével vagy akár almával is.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/diomartasos-vanilias-palacsinta/