Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Diós-mézes palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós-mézes palacsinta különleges változata a hagyományos palacsintának. A méz, a dió és a narancshéj friss, aromás ízt ad, a joghurt pedig puha, könnyű tésztát biztosít. Gyorsan elkészíthető, és akár desszertként, akár egy különleges reggeliként is tálalhatjuk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojások sárgáját az olajjal és a joghurttal simára keverjük. A tojásfehérjéket a mézzel kemény habbá verjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a darált diót, a reszelt narancshéjat és a fahéjat.

A joghurtos keveréket óvatosan a mézes habhoz adjuk, majd a száraz hozzávalókat is beleforgatjuk, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.

Kevés olajjal kikent serpenyőben, közepes lángon, mindkét oldalukat megsütjük a palacsintákat. A megadott mennyiségből 8 darab palacsinta készül.

Tipp

A palacsintákat frissen, még melegen a legjobb mézzel meglocsolva kínálni. Tálalhatjuk kevés dióval megszórva vagy narancsszeletekkel is, így még mutatósabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is