Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós palacsintafelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dl szénsavas ásványvíz (kb)
  • csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj

Felfújthoz

  • 12 db palacsinta
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 tojássárga
  • 2 dl habtejszín
  • 23 evőkanál lekvár
  • 3 dkg margarin

Elkészítése

A tojásokat üssük fel egy tálba, szórjuk meg egy csipet sóval, adjunk hozzá 3 dl szénsavas ásványvizet, majd kézi habverővel keverjük össze. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre. Keverés közben, apránként adjunk hozzá még annyi ásványvizet, hogy ne legyen se túl sűrű, sem pedig túl híg a massza.

Ezután adjuk hozzá az olajat, szintén keverjük simára, majd kezdjük el kisütni a palacsintákat.

A palacsintasütőt minden egyes palacsinta sütése előtt, kenjük meg egy kevés olajjal.

A kisült palacsintákat üresen tekerjük fel, majd vágjuk fel kb 1 cm-es csíkokra.

A mazsolát áztassuk be a rumba és hagyjuk legalább fél órát állni, hogy kellően magába szívja. Ezután tegyük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.

A darált diót keverjük össze a porcukorral, vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá a felcsíkozott palacsintát és a mazsolát, majd keverjük, forgassuk alaposan össze.

A tojássárgákhoz adjuk hozzá a maradék vaníliás cukrot és a habtejszínt, majd keverjük simára.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután szintén kanalanként adjuk hozzá a lekvárt és addig verjük tovább, hogy jó kemény habot kapjunk.

A sütőformát kenjük ki a margarinnal, majd tegyük bele a palacsintás keveréket.

Ezután egyenletesen csorgassuk rá a tejszínes keveréket, majd kanalazzuk rá a keményre felvert tojásfehérjét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 percig.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/dios-palacsintafelfujt/