Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós palacsintametélt citromos öntettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 40 dkg finomliszt
  • 6 dl tej
  • 4 dl szódavíz
  • 4 darab tojás
  • só

Töltelék

  • 15 dkg darált dió
  • 1 evőkanál porcukor

Tetejére

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál baracklekvár

Citromos öntet

  • 0,5 liter tej
  • 4 db tojássárgája
  • 0,5 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

A palacsintákat a megadott hozzávalókkal kikeverjük és megsütjük. Nekünk 18 db közepes vastag palacsinta lett. A palacsintákat megtöltjük a diós-cukros keverékkel, de félreteszünk belőle egy maréknyit. A feltekert palacsintákat, mint a széles metéltet, felszeleteljük, és vajjal kikent sütőtálba tesszük. A tetejére szórjuk az előzőleg félretett tölteléket.

A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük, közben beleszórjuk a porcukrot. Amikor már kemény habot kapunk, belekeverjük a baracklekvárt is. Ezt a habot a sütőtálban lévő diós palacsintákra kenjük. A tálat hideg sütőbe tesszük, és 190 fokon kb. 15 percig sütjük, amíg a hab meg nem pirul.

Közben elkészítjük a citromos öntetet. A pudingport a tojássárgájával, a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő maradék tejhez öntjük, és egyszer felforraljuk. Végül hozzáadjuk a citrom kifacsart levét.

Tálalásnál a tányérra szedett palacsintákat leöntjük a citromos öntettel, és így kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/dios-palacsintametelt-citromos-ontettel/