Elkészítése
Vaníliakrém elkészítése
Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, majd beleszórjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett rövid ideig pirítjuk. Ezután apránként felöntjük a tejjel, közben habverővel simára, csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Palacsintatészta elkészítése
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. Egy másik tálban felolvasztjuk a margarint, majd beleütjük a tojásokat, elkeverjük, és hozzáöntjük a tejet. A két keveréket összeöntjük, és simára keverjük a tésztát.
A sütéshez a serpenyőt minden palacsinta előtt vékonyan beolajozzuk, akkor is, ha teflonos. A serpenyő közepére egy merőkanálnyi tésztát öntünk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Kb. 12 darab vastagabb, amerikai típusú palacsinta lesz belőle.
Összeállítás
Egy palacsintát tányérra helyezünk, rákenünk egy adag vaníliakrémet, majd banánszeletekkel kirakjuk, megszórjuk kakaóporral. Újabb palacsinta kerül a tetejére, majd ismét krém, banán és kakaó. A rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére egy kevés vaníliakrém kerül, díszítésként kakaóporral meghintve.
Tipp
A banán helyett használhatunk epret vagy málnát is, így frissebb, gyümölcsösebb ízvilágot kapunk. A krémet tejszínhabbal lazíthatjuk.

