Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes palacsintatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsintához:

  • 0,25 bögre cukor (a bögre 2,5 dl-es)
  • 0,25 bögre vaj (a bögre 2,5 dl-es)
  • csipet só
  • 5 tojás
  • 1 bögre finomliszt (a bögre 2,5 dl-es)
  • 0,5 bögre tej (a bögre 2,5 dl-es)
  • 200 ml szóda
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez:

  • mogyorókrém

Díszítéshez

  • 4 darab őszibarack (felezve, lehet befőtt is)
  • 1 csomag hidegen keverhető pudingpor
  • 150 ml tej

Elkészítése

A palacsintához a tojássárgákat a cukrokkal, olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódát, a lisztet, majd a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kiolajozott palacsintasütőben vagy teflon sütőben kisütjük a palacsintákat. Először magasabb hőfokon, majd csökkentsük a hőfokot. Félidőben megfordítjuk, mint a hagyományos palacsintát. Kb 2-3 perc alatt megsülnek. A palacsinták a tojáshabtól szép magasra nőnek.

8 palacsintát teszünk egymásra, miközben mogyorókrémmel megkenünk minden darabot és a tetejét is. A tetejét kirakjuk a szeletekre vágott barackkal.

A pudingport a hideg tejjel elkeverjük, majd 3 perc alatt kemény habbá verjük. A torta szélét és tetejét díszítjük vele. Én ehető díszítőcukorral szórtam meg.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/edes-palacsintatorta/