Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Emeletes habpalacsinta torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dkg margarin
  • 17 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • olaj (a sütéshez )
  • gyümölcslekvár
  • kakaópor
  • őrölt fahéj
  • mazsola

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat a margarinnal, cukorral, liszttel és a tejjel robotgéppel simára keverjük, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot, hogy a massza könnyű maradjon.

Habpalacsinták sütése

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele. A habpalacsintákat csak az egyik oldalukon sütjük kb. 5 percig, nem kell megfordítani. A kész lapokat a serpenyőből nagy tányérra vagy lapos tálra csúsztatjuk.

Összeállítás

Az első habpalacsintát megszórjuk fahéjas-cukros kakaóporral, a következőre gyümölcslekvár kerül, majd a következőre mazsola. Ezután újra kakaópor, majd lekvár, majd mazsola – így rétegezzük egészen addig, amíg az összes habpalacsinta el nem fogy. A tetejére kakaóport szórhatunk, gyümölcslekvárral megkenhetjük, de akár csokimázat is tehetünk rá.

A tortát hűtőbe tesszük, és legalább egy órát pihentetjük, majd tortaként szeletelve kínáljuk.

Tipp

A töltelék variálható: a mazsola helyett használhatunk apróra vágott diót vagy mandulát, a lekvár helyett pedig friss gyümölcsöket is. Ünnepi alkalmakra tejszínhabbal vagy friss bogyós gyümölcsökkel díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/emeletes-habpalacsinta-torta/