Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Erdélyi rakott palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Erdélyi rakott palacsinta egy különleges desszert, amely a hagyományos palacsintát új formában mutatja meg. A túrós-mazsolás töltelék és a tejfölös krém együtt selymes, omlós süteménnyé varázsolja, amely bármilyen alkalomra tökéletes. Melegen és langyosan egyaránt nagyon finom.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.25.

Hozzávalók

Töltelék

Krém a tetejére

Elkészítése

Töltelék

A túrót összekeverjük a tojás sárgákkal, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukorral. Beleforgatjuk a mazsolát, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások felvert habját is, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

A palacsintákat megtöltjük a krémmel, majd félbe vágjuk, és egymást kissé fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.

Krém a tetejére

A tejfölt a tojás sárgákkal és ízlés szerinti cukorral simára keverjük. Az elkészült krémet a megtöltött palacsinták tetejére öntjük.

Sütés

Előmelegített, 175 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínt kap és a krém kissé megköt.

Tipp

Tálaláskor kínálhatunk mellé vaníliasodót, csokoládéöntetet vagy gyümölcsragut is, így még különlegesebb desszert lesz belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is