Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi rakott palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kb. 16 db palacsinta

Töltelék

  • 0,5 kg túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojsáfehérje
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • mazsola

Krém a tetejére

  • 2 kis doboz tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • cukor (ízlés szerint )

Elkészítése

Töltelék

A túrót összekeverjük a tojás sárgákkal, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukorral. Beleforgatjuk a mazsolát, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások felvert habját is, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

A palacsintákat megtöltjük a krémmel, majd félbe vágjuk, és egymást kissé fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.

Krém a tetejére

A tejfölt a tojás sárgákkal és ízlés szerinti cukorral simára keverjük. Az elkészült krémet a megtöltött palacsinták tetejére öntjük.

Sütés

Előmelegített, 175 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranyszínt kap és a krém kissé megköt.

Tipp

Tálaláskor kínálhatunk mellé vaníliasodót, csokoládéöntetet vagy gyümölcsragut is, így még különlegesebb desszert lesz belőle.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/erdelyi-rakott-palacsinta/