Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fekete szedres palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 0,5 liter szódavíz
  • 2-3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • szederlekvár
  • ribizlilekvár
  • pár szem szeder
  • pár szem ribizli

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódavizet, a tejet, a tojásokat, az étolajat, a sót és a szódabikarbónát. Az alapanyagokat csomómentesre keverjük, hogy sima palacsintatésztát kapjunk.

Egy forró palacsintasütőbe kevés olajat csepegtetünk, és a tésztát egyenletes rétegben a serpenyőbe öntjük. A palacsintákat mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük.

Az elkészült palacsintákat fekete szederlekvárral és ribizli jam-mel megkenjük, majd először félbe hajtjuk, majd ismét félbehajtjuk háromszög alakúra.

Tálaláskor néhány szem friss szederrel és ribizlivel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/fekete-szedres-palacsinta/