Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő palacsinta meggymártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A palacsintához

  • 400 g finomliszt
  • csipet só
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 6 evőkanál étolaj
  • 400 ml tej
  • 400 ml szódavíz

Töltelék

  • 2 dl habtejszín
  • 1 üveg meggybefőtt

Mártás

  • 1 kg fagyasztott meggy (magozott)
  • 2 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 1 dl tejszín

Elkészítése

A tojásokat kissé felkeverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral összeszitált lisztet. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, olajat, majd felengedjük szódával és belekeverjük a sót is.

Előre felhevített, forró palacsintasütőben a kakaós tésztából vékony palacsintákat sütünk.

A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük alaposan lecsepegtetett a meggyel.

Minden palacsintát megtöltünk a krémmel, majd a két szélét kissé behajtjuk és feltekerjük.

A mártáshoz a meggyet annyi vízben tesszük fel főni, ami éppen csak ellepi. Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat és a szerecsendiót. Aki szeretne, szegfűszeget is tehet hozzá, majd felforraljuk.

A tejszínben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd kevés főzőlével felengedjük és csomómentsre keverjük az egészet. Lassan a meggyhez adjuk és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ha nem elég sűrű, akkor liszttel süríthetünk még rajta.

A palacsintákat a forró mártással tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/feketeerdo-palacsinta-meggymartassal/