Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Palacsinta receptek

Forrázott, kefires palacsinta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 tojás 0,5 teáskanál só 1 pohár forró víz (kefires pohárral mérve) 1 pohár kefir (175 g) 1 pohár finomliszt (kefires pohárral mérve) késhegynyi szódabikarbóna 1 evőkanál cukor 2-3 evőkanál olaj 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.07.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 0,5 teáskanál só
  • 1 pohár forró víz (kefires pohárral mérve)
  • 1 pohár kefir (175 g)
  • 1 pohár finomliszt (kefires pohárral mérve)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.

Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon, egyesével kisütöttem. 26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.

Tölthetjük ízlés szerint. Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is