Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 0,5 teáskanál só
- 1 pohár forró víz (kefires pohárral mérve)
- 1 pohár kefir (175 g)
- 1 pohár finomliszt (kefires pohárral mérve)
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.
Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon, egyesével kisütöttem. 26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.
Tölthetjük ízlés szerint. Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.


