Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gazdag palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a palacsintatésztához

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej ( vagy szódavíz)
  • só
  • bors

A töltelékhez

  • gomba

Besamelmártáshoz

  • 7 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 dkg só
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg margarin

A palacsinták tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt
Gazdag palacsinta kép

Elkészítése

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük, és a palacsintákat kisütjük.

A besamel készítése:

A margarint egy kis lábasban felolvasztjuk, a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, majd a tejjel felengedjük és felfőzzük. Amikor egy kicsit hűl, 1 db tojással és a tejföllel simára keverjük.

A gombát olajon megpároljuk, és a besamel 2/3 részébe keverjük. A palacsintákat megtöltjük a gombás besamellel, és kivajazott tepsibe tesszük. Minden palacsinta tetejét lekenjük a maradék besamellel, reszelt sajttal megszórjuk, és 15 percig a sütőben sütjük.

Megjegyzés:

Ha van a fagyasztóban gombapörkölt, azt is használhatjuk. A levét lecsepegtetjük, és ezt tesszük a besamelmártásba. Gazdagíthatjuk a tölteléket főtt, apróra vágott sonkával vagy gépsonkával is. Nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/gazdag-palacsinta/