Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsintához

  • 2 db  tojás
  • só
  • 5 dl szódavíz
  • 3 dl tej
  • 40 dkg liszt

Töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál rum

Elkészítése

  1. A tészta hozzávalóit kikeverjük, és kisütjük belőle a palacsintákat.
  2. A gesztenyemasszát áttörjük, hogy könnyű, sima állagot kapjunk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a gesztenyemasszához forgatjuk a rummal együtt.
  4. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, háromszög alakban összehajtjuk.
  5. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Tipp

Ha szeretnénk ünnepibbé tenni, kevés csokoládéöntettel is meglocsolhatjuk, vagy tejszínhabbal kínálhatjuk. Alkoholmentes változatban a rum helyett rumaromát is használhatunk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/gesztenyes-palacsinta/