Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés palacsintatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Palacsinta

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dl tej
  • 2 dl szódavíz (kb)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál kakaópor

Töltelék

  • 25 dkg mascarpone
  • 50 dkg gesztenyepüré
  • 50 ml tejszín
  • 1 evőkanál rum vagy aroma
  • porcukor ízlés szerint

Díszítés

  • olvasztott étcsokoládé
  • kakaópor

Elkészítése

A palacsinta hozzávalóit a kakaópor és a vanília kivételével csomómentesre keverjük, majd a masszát kétfelé vesszük.

Az egyikbe a vaníliát, a másikba a kakaóport keverünk és 30 percre hűtőbe tesszük.

Azután egy vékonyan kiolajozott, kisebb méretű (kb 20-22 cm) serpenyőben a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk.

A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük és 8 kisebb golyót formálunk belőle. A többit lazítjuk a tejszínnel, hozzákeverjük a porcukrot és a rumot, majd habosra keverjük a krémsajttal.

A kakaós és a vaníliás palacsintákat felváltva rétegezzük a krémmel, végül bekenjük a tetejét és az oldalát is.

A félretett gesztenyegolyókat félig megmártjuk olvasztott csokoládéban és sütőpapíron hagyjuk dermedni, majd kirakjuk vele a torta tetejét és 2-3 órára hűtés után, majd kakaóporral meghintve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/gesztenyes-palacsintatorta/