Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet keverjük el a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojást válasszuk szét, és a sárgáját keverjük ki a vajjal, a cukorral, és a vaníliás cukorral. Ha egy homogén masszát kaptunk, akkor ehhez mehet a sütőporos-szódabikarbónás liszt is. Ezt követően a tojásfehérjét fél csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a gofri masszához. Ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet keverjük el a sütőporral és a szódabikarbónával.

A tojást válasszuk szét, és a sárgáját keverjük ki a vajjal, a cukorral, és a vaníliás cukorral.

Ha egy homogén masszát kaptunk, akkor ehhez mehet a sütőporos-szódabikarbónás liszt is.

Ezt követően a tojásfehérjét fél csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a gofri masszához.

Ha a massza nagyon sűrű lenne, akkor egy pici tejjel hígítsuk. A sűrűséget nagyon nehéz meghatározni, a palacsinta tésztánál sűrűbb massza kell.

Ha kész a gofri massza, akkor egy felmelegített gofri sütőben süssük ki. Ehhez mindig olajozzuk be vékonyan a gofri sütőt, és csak annyi gofri masszát öntsünk bele, hogyha lecsukjuk, akkor ne folyjék ki.

A gofrik 2-3 perc alatt megsülnek.

A kedvenc gofri ízesítésem a baracklekváros-tejszínes, de nagyon finom a juharszirupos-vaníliafagyis is.

De ehetjük a gofrit porcukorral, édes mogyorókrémmel, mézzel és még ki tudja hány féle ízesítéssel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is