Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gofri recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csipet só
  • olaj

Elkészítése

A lisztet keverjük el a sütőporral és a szódabikarbónával.

A tojást válasszuk szét, és a sárgáját keverjük ki a vajjal, a cukorral, és a vaníliás cukorral.

Ha egy homogén masszát kaptunk, akkor ehhez mehet a sütőporos-szódabikarbónás liszt is.

Ezt követően a tojásfehérjét fél csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a gofri masszához.

Ha a massza nagyon sűrű lenne, akkor egy pici tejjel hígítsuk. A sűrűséget nagyon nehéz meghatározni, a palacsinta tésztánál sűrűbb massza kell.

Ha kész a gofri massza, akkor egy felmelegített gofri sütőben süssük ki. Ehhez mindig olajozzuk be vékonyan a gofri sütőt, és csak annyi gofri masszát öntsünk bele, hogyha lecsukjuk, akkor ne folyjék ki.

A gofrik 2-3 perc alatt megsülnek.

A kedvenc gofri ízesítésem a baracklekváros-tejszínes, de nagyon finom a juharszirupos-vaníliafagyis is.

De ehetjük a gofrit porcukorral, édes mogyorókrémmel, mézzel és még ki tudja hány féle ízesítéssel.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/gofri-3/