Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás kolbászos palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 db palacsinta

Töltelékhez

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 dl tej
  • 20 dkg párolt gomba
  • 10 dkg kolbász
  • mustár
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • só
  • petrezselyem

Elkészítése

A palacsintákat a szokásos módon megsütjük, majd megpároljuk a gombát, majd kis kockákra vágjuk a kolbászt.  A tejfölt liszttel elkeverjük, majd beleöntjük a tejet és felfőzzük. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a gombát és az előzőleg kis kockákra vágott kolbászt. Ha kihűlt apróra vágott petrezselyemmel és 1 teáskanál mustárral ízesítjük, majd belekeverjük a 2 tojás. Sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük.

Ezzel a krémmel megtöltjük a palacsintákat, majd tepsibe tesszük és a tetejüket meglocsoljuk tejföllel, és sajtot reszelünk rá. Sütőben addig sütjük amíg aranybarna nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/gombas-kolbaszos-palacsinta/