Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás palacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 db sós palacsinta
  • 30 dkg gomba
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma (reszelve )
  • 1 dl tejföl
  • 1 kávéskanál liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika
  • paradicsompüré

Elkészítése

A hagymát a zsiradékban megpirítjuk, a paprikával meghintjük, és a vastagabb szeletekre vágott gombát beledobjuk. Megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük, olyan sűrűre, hogy kenhető legyen, de ne folyjon. A kisütött sós palacsintákat a gombával megkenjük, és egymásra fektetjük, akár a tortát. Legfelülre palacsinta kerüljön, ezt a sajttal meghintjük, és annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt a tetejére ráolvadjon.

https://receptneked.wps.hu/palacsintak/gombas-palacsinta/